archief


25/08/2015 - Resultaten Le Grand Complet

In Le Pin au Haras werd afgelopen week Le Grand Complet georganiseerd, een prachtige wedstrijd op het terrein waar vorig jaar de WEG doorgingen.
Azraël en Esquire liepen er allebei de CIC2*.

Voor Azraël was het een goede test voor het komende WK in Le Lion d'Angers. Hij scoorde 49.9 strafpunten in zijn dressuurproef. Een mooie score, ondanks het feit dat er nog enkele fouten in zaten. Dat gaat dus duidelijk de goede kant op.
Ook Esquire deed het niet slecht, hij kreeg 55.4 strafpunten voor een proef met hele mooie stukken maar ook nog wat fouten.
De cross stond dik en moeilijk, met een aantal combinaties die wel 3* waardig waren.
Esquire zag het niet zitten, en na twee weigeringen besloot Giel op te geven. Een verstandige beslissing, volgende keer beter.
Azraël was minder onder de indruk. Hij liep alweer een foutloze cross, slechts 15 seconden buiten de optimale tijd. Niet slecht voor een 7-jarige...
Ook met de jumping op zondag ontzag de parcoursbouwer ruiters en paarden niet: het parcours stond stevig aan de maat, en technisch genoeg. Azraël kreeg twee foutjes door wat gebrek aan concentratie, maar al bij al sprong hij best fijn. Uiteindelijk werd hij 47e van de 120 combinaties.

Draak was ook mee, om zijn training voor Blair verder te kunnen zetten en om de wedstrijdsfeer op te snuiven. Hij vond het allemaal geweldig: galoptraining op de Normandische heuvels, wandelen in de prachtige omgeving, dressuurtraining op de mooie witte pistes, dagelijkse douches, borstelbeurten, grazen... Als hij maar aandacht kreeg.


12/08/2015 - Giel en Draak in het Belgische team naar het Europees Kampioenschap in Blair Castle

KBRSF heeft vandaag het team en twee individuele combinaties bekendgemaakt die ons land vertegenwoordigen op het EK eventing seniors in het Schotse Blaircastle van 10 t.e.m. 13 september.

Giel en Draak zijn geselecteerd voor dit grootse evenement... Meer nog: ze zullen samen met Karin, Stéphanie en Joris deel uitmaken van het Belgische team.
Hun opdracht: een selectie afdwingen voor de Olympische Spelen in Rio...

www.blair2015.com


08/08/2015 - Giel en Draak 5e in de CIC3* Sopot

De CIC3* in Sopot diende als laatste voorbereidingswedstrijd voor Blair Castle. Draak liep een goede dressuurproef (48.6 strafpunten), was foutloos in de cross met 6 strafpuntjes voor tijdsoverschrijding en sprong op de laatste dag foutloos in de jumping.
Resultaat: een 5e plaats.


05/08/2015 - Drie paarden top geklasseerd in Nokere, Azraël vice-kampioen

Met vier paarden gingen we dit weekend naar de prachtige wedstrijd in het kasteelpark van Nokere: Gaultier in de reeks L, El Coco in de J, Gento in de M, en Azraël in het BK 7-jarigen (Z).

Gaultier liep zoals altijd een goeie dressuurproef en sprong foutloos in de jumping waardoor hij op zaterdagavond aan de leiding kwam.
Ook El Coco deed het goed bij de jonge paarden: een score van 46,5 strafpunten en 1 balkje in de jumping, goed voor een voorlopige 5e plaats.
Met een dressuurscore van 46,4 en een foutloze jumping deed ook Gento het fantastisch in M: 2e plaats voor de cross.
Azraël deed mee in het BK voor de 7-jarigen. Wij vonden zijn dressuurproef één van z'n betere, maar hij kreeg toch 52 strafpunten. In de (moeilijke) jumping deed hij het heel goed met één balkje. Hij begon aan de cross op zondag op een 8e plaats.

De cross op zondag was voor alle reeksen heel mooi gebouwd, met toch wel een paar verraderlijke hindernissen waarop veel combinaties in de fout gingen.
Niet Gaultier, die foutloos en binnen tijd liep, en dus op z'n sokken de reeks won.
El Coco daarentegen kreeg één weigering in de cross, maar die werd hem volledig vergeven omwille van zijn onervarenheid en het feit dat hij al de rest zo goed deed.
Gento deed wat hem verwacht werd en liep als een trein door het parcours. Hij eindigde mooi tweede.
In het BK ging Giel voluit met Azraël. "Azzie" toonde dat hij naast een prachtige verschijning ook een héél getalenteerd eventingpaard is. Hij aarzelde nergens en galoppeerde machtig door het parcours. Zo stegen ze van de 8e naar de 2e plaats, en werden dus vice-kampioen van België bij de 7-jarige paarden.

Als dat geen geslaagd weekend was...


21/07/2015 - Inouï van Bost wint team-goud op de NAJYRC

Afgelopen weekend won hij team-goud op de North American Junior and Young Rider Championships in Kentucky met zijn jonge amazone Skyler Decker. Met een goeie dressuur, een foutloze cross met wat tijdsoverschrijding en een foutloze jumping hielpen ze het team mee aan z'n gouden medaille. 


20/07/2015 - 4e plaats voor Gento in Jardy

Gento eindigt op de 4e plek in de CIC1*. Hij liep een nette dressuurproef, goed voor 51 strafpunten. In de jumping sprong hij foutloos, en ook in de cross was hij foutloos en binnen de tijd.

Esquire in de CIC2* liep een mooie dressuurproef met nog wat fouten waarvoor hij 54,7 strafpunten kreeg. In de jumping maakte hij twee fouten. In de cross was hij foutloos met enkel 10,4 strafpunten voor tijd. HIj eindigt op een 38e plaats.


05/07/2015 - Kalender juli - augustus

In juli en augustus staan deze wedstrijden op de agenda:

- 16/7 - 19/7: Haras de Jardy, CIC1* voor Gento, CIC2* voor Esquire
- 25/7: Ciney, met Estremo en El Coco
- 26/7: Ciney, met Danseuze

- 1/8 - 2/8: Nokere, met Gento, Azraël en El Coco
- 7/8 - 9/8: CIC3* in Sopot voor Draak


30/06/2015 - Radieuse opnieuw drachtig van Corland

In 2016 verwachten we weer een volle broer of zus van Draak, en Principessa.
Radieuse is opnieuw drachtig van Corland.

 

29-06-2015 Strzegom Horse Trials

Vorige week gingen we met drie paarden naar Polen, meer bepaald naar Strzegom, net geen 1000km van Boutersem...

Azraël toonde in de CIC2* weer eens wat een talentvol jong paard hij is. Hij liep een mooie dressuurproef, met nog altijd marge voor verbetering. De jumping was deze keer zijn minste onderdeel, met 2 balken. In de cross deed hij het geweldig goed, alle moeilijke dingen pakte hij met het grootste gemak aan.

Esquire begon in de CCI2* aan wat de beste dressuurproef van zijn carrière leek te worden. Maar opeens ging het mis. We vermoeden dat er een horzel onder z'n buik zat, en met zijn gevoelige volbloedhuidje ging hij behoorlijk door het lint :-) Giel was al blij dat hij niet ging liggen... De cross was dan weer subliem, Esquire heeft er duidelijk het grootste vertrouwen en plezier in. Ook in de jumping sprong hij heel goed, enkel in de driesprong ging er één balk tegen de grond.

En dan Draak in de CCI3*... Hij begint duidelijk vooruitgang te maken in de dressuur. Er zijn nog wat fouten, en nog wat spanning, maar er zijn ook echt zo'n mooie stukken in de proef. Dat komt dik in orde.
De cross was stevig, en heel technisch, maar Giel had er het volste vertrouwen in. Misschien iets téveel vertrouwen, en daardoor liet hij zich verrassen in de eerste moeilijke combinatie met als resultaat een run-out... Heel spijtig, maar ze herstelden zich snel en de rest van het parcours ging makkelijk en schijnbaar moeiteloos.
Op zondagochtend op de keuring zag Draak er fris en vrolijk uit... Niets te zien van de zware cross die hij in de benen had. In de jumping sprong hij dan ook de pannen van het dak. Foutloos, enkel 2 tijdsfoutjes. 

Het was zoals zo vaak een wedstrijd met veel ups, en enkele downs. Maar uiteindelijk kunnen we niet anders dan super fier zijn op alledrie de paarden, ze hebben weer het beste van zichzelf gegeven!

Special thanks to Tolga Saddlery!

Meer foto's kan je bekijken op onze Facebook pagina


06/06/2015 - Inouï van Bost geselecteerd voor de NAJYRC

Vorig jaar verkochten we Inouï van Bost (V. Catoki) naar Amerika.
Regelmatig houdt zijn nieuwe eigenares/amazone ons op de hoogte van hun prestaties.
Ook nu kregen we weer goed nieuws: ze zijn geselecteerd voor de NAJYRC, oftewel de "North American Junior and Young Rider championships".
Dit grootse evenement gaat door van 14 tot 19 juli, in het Kentucky Horse Park in Lexington.

Meer info op de website youngriders.org


01/06/2015 - Geslaagd debuut in de CIC2* voor Esquire en Azraël

In het Duitse Everswinkel op het prachtige domein van Ponyhof Georgenbruch werd een CIC1* en CIC2* georganiseerd. Wij trokken naar ginder met Draak, Azraël en Esquire.

Bij alledrie viel de dressuur tegen: Esquire was niet helemaal bij de les, Azraël werd volgens ons wat ondergewaardeerd, en Draak zag overal spoken...

In de cross ging het gelukkig al heel wat beter. Esquire had één weigering omdat hij schrok van het publiek, maar alle moeilijke combinaties deed hij super simpel. Azraël liep een toprondje, met enkel tijdsfouten. Draak deed hetzelfde, op z'n sokken.

Zondag was er de afsluitende jumping: foutloos parcours voor Esquire met enkele tijdsfoutjes, één balkje voor Draak, en een super foutloos parcours voor Azraël, waardoor we alweer een stapje in de richting van het WK in Le Lion d'Angers hebben gezet...


28/05/2015 - Principessa

Exact een maand na Actif, veulende ook Radieuse. Haar jongste spruit is een merrie, volle zus van Draak, en om in de sprookjes-sfeer te blijven krijgt ze de naam "Principessa"...

Alles verliep heel vlot, merrie en veulen doen het prima.


24/05/2015 - 3e plaats voor Esquire in de CIC1* in Maarsbergen

Afgelopen weekend werd op het landgoed Maarsbergen een prachtige internationale eventingwedstrijd georganiseerd.
Giel nam met 3 paarden deel in de CIC1*: Azraël, Esquire en Gento.

Azraël z'n dressuurproef was netjes en zonder fouten, maar mocht nog meer uitstraling hebben. In de jumping had hij 2 balkjes, telkens bij het uitkomen van de dubbelsprong. Vandaag liep hij een mooie foutloze cross, vol vertrouwen, met enkel 4.8 strafpunten voor tijd. Hij lijkt echt klaar om de overstap naar 2* te maken.

Esquire toonde vandaag wat een talent hij is: na een 7e plaats in dressuur met 48 strafpunten, zijn beste dressuurscore tot nu toe, steeg hij dankzij een foutloze jumping naar de 4e plek. En vandaag in de cross ging hij als een pijl uit een boog, foutloos binnen tijd, met een 3e plaats als beloning. Ook hij gaat volgende keer de overstap naar 2* maken...

Gento voelde niet 100% aan in de dressuur en de jumping, en daarom besloot Giel om hem niet in de cross te starten.


17/05/2015 - Estremo wint in Marchin

Estremo wint op de nationale cross in Marchin bij de 5-jarigen: 2e na dressuur, 1e na de jumping en hij liep "gelijk ne grote" foutloos binnen tijd door de cross. Super!
Comme ca was nog wat onstabiel in dressuur, sprong heel goed in de jumping, en had in de cross 1 stop op een hindernis in het water. Toch goed gedaan van onze knappe schimmel voor z'n eerste B!
Gento in de M was alweer goed in dressuur, 5e plaats, en had 1 balk in de jumping. Hij liep een magistrale cross, maar op de laatste hindernis had Giel een blond moment en sprong de hindernis van L, uitgesloten.... Anders had ook Gento de beker gewonnen...


28/04/2015 - Pazzo!

Na een dracht van 12 maanden en 2 dagen werd dan toch eindelijk het veulen van Actif geboren.
Het is een hengstenveulen, met als vader Herald. Hij is bloedgemaakt en ziet er nu al uit alsof hij enorm kan galoperen. Dat belooft!

We noemen hem Pazzo, wat Italiaans is voor "prettig gestoord"...


21/02/2015 - Zuckerpuppe verkocht

Zuckerpuppe, onze 8-jarige Cassini II merrie, werd via VDL Stud verkocht naar Mexico.
We hopen dat ze een mooie sportcarrière tegemoet gaat met haar nieuwe ruiter.


29/01/2015 - Giel en Draak in het B-kader

Op woensdag 28 januari werd er door de KBRSF een vergadering georganiseerd voor de eventingruiters, samen met de nieuwe bondscoach. Daarin werd o.a. de nieuwe aanpak voor het komende seizoen en ook de kader-indeling uit de doeken gedaan.
Een uitgebreid verslag kan je lezen op Equibel.

Giel en Draak werden opgenomen in het B-kader.
Hét doel voor zowel het A- als het B-kader is het Europese Kampioenschap in Blair Castle in september.
Voor Draak en Giel is de eerste belangrijke test de CCI3* in het Italiaanse Montelibretti, eind april.
Het lijkt erop dat we een spannend en druk seizoen tegemoet gaan!

Nog een artikel over het Belgische team kan je lezen op de site van Eventingphoto30/06/2014 - Giel en Draak worden vice-kampioen van Belgïe in de CIC3* van Arville

Afgelopen weekend vond in Arville de internationale eventing wedstrijd plaats.

In de CCI1* nam Giel deel met de 6-jarige Amana en met Gentleman's Agreement v. Chie. Allebei liepen ze een foutloze cross, met enkel tijdsfouten.

In de CIC3* werd het Belgisch Kampioenschap verreden, en hier nam Giel deel met Draak.

De dressuurproef van Draak op vrijdag viel tegen. In de paddock liep hij fantastisch, maar in de proef kwam zijn explosieve alter-ego nog eens tevoorschijn, wat resulteerde in 61 strafpunten. Het BK leek al voorbij...

Op zaterdag was er dan de cross-country.
Het weer zat niet mee: bij de start van de 3* begon het hard te regenen, en werd de bodem op sommige plekken behoorlijk glibberig. Draak had hier totaal geen last van, hij liep de cross rond zoals altijd: imposant, zonder de minste twijfel, met het grootste gemak. Giel had voordien al beslist om niet snel te rijden of risico's te nemen, en kreeg daardoor 23 strafpunten voor tijd.
Maar er gebeurde heel veel in de cross, waardoor hij compleet onverwacht naar een 2e plaats steeg in het BK...

Zondag tijdens de jumping van de 3* bleef het nog steeds stevig regenen, wat het parcours er niet makkelijker op maakte. Er werden bijzonder veel balken gesprongen en tijdsfouten geïncasseerd.
Voor ons werd het extra spannend: Draak trapte een ijzer af in de paddock. Gelukkig mocht hij van de jury als laatste starten, en kon de hoefsmid hem "depanneren". De warmup verliep dus wat chaotisch, maar Draak deed wat hij moest doen. Hij sprong uit de kunst, met enkel een pechfoutje in de driesprong. Er kwamen nog wat tijdsfouten bij, maar toch steeg hij nog een paar plekken in het algemeen klassement.

Uiteindelijk eindigden ze 6e in de proef, en werden ze 2e in het Belgisch Kampioenschap!

De volledige uitslag kan je HIER bekijken16/06/2014 - Draak 9e in de CIC3* van Luhmühlen
Van 12 tot 15 juni vond in het Duitse Luhmühlen de jaarlijkse CCI4* en CIC3* wedstrijd plaats.

Voor Draak was het zijn 2e wedstrijd op 3* niveau, na Marbach, en hij behaalde meteen een mooie 9e plaats, temidden van grote namen als Ingrid Klimke, Peter Thomsen, Andrew Hoy enz.

Op vrijdag liep hij zijn beste dressuurproef tot nu toe, die beloond werd met de geweldige score van 41.40 strafpunten.Goed voor een voorlopige 9e plaats...
Zaterdag in de cross was hij foutloos, met enkel tijdsfouten, waarmee hij zijn 9e plaats behield.
In de jumping op zondag had hij één balkje, wat niets meer veranderde aan zijn uiteindelijke klassement.

Volgende wedstrijd op de kalender is het Belgisch Kampioenschap in Arville, tijdens het laatste weekend van juni.

10/06/2014 - Actif drachtig van Herald
Actif is drachtig van de Holsteiner hengst Herald III, een zoon van de volbloed Heraldik XX.
Herald presteerde zelf in de jumping op het hoogste niveau onder o.a. Pilar Cordon.

Het veulen is uitgeteld rond 10 april 2015.

28/04/2014 - Inouï verkocht
Inouï, onze 6-jarige Catoki zoon is verkocht naar Amerika.

Hij behaalde dit voorjaar probleemloos zijn kwalificaties om 1* te mogen starten in de eventing.
Zijn kwaliteiten bleven niet onopgemerkt, en via de Nederlandse handelaar Egbert Schep werd hij verkocht aan een Amerikaanse eventingruiter.
inoui

10/12/2013 - "Road to Rio Eventing"
Giel en Draak zijn opgenomen in het voorbereidingsprogramma "Road to Rio eventing".
De beste Belgische combinaties werden onderverdeeld in vier categorieën.

Meer info vind je via deze link:
http://www.vlp.be/nieuws/eventing/Eventing-Lancering-voorbereidingsprogramma-Road-to-Rio-eventing/
Rio

15/10/2013 - Lignières
Tijdens het eerste weekend van oktober was er in Ligniéres (Frankrijk) de prachtige jaarlijkse CIC1* en CCI2* wedstrijd.

In de CCI2* liep Draak een foutloze cross met wat tijdsfouten en een foutloze jumping.
Dit was ineens ook het einde van het eventingseizoen voor hem. Deze winter zal er intensief getraind worden op de dressuur, om zo hopelijk volgend jaar op 3* niveau te kunnen starten.

08/05/2013 - Hengstenveulen voor Actif
Midden in de nacht werd ons enige veulen van dit jaar geboren: een zoon van de volbloed Esteban xx.
De geboorte verliep bijzonder vlot, zoals steeds bij Actif, die hiermee haar derde veulen op de wereld zette.
Zijn naam was snel gekozen: NIMIN van Bost.
nimin

18/10/2012 - Figaro de Verby naar het WK voor jonge eventing paarden in Le Lion d'Angers

Figaro, oftewel Draak, wist zich te kwalificeren voor het WK 7-jarigen in Lion.
Helaas moest deze prachtige wedstrijd na de eerste dag dressuur worden afgelast wegens de aanhoudende regen en overstromingen.

lion

16/02/2012 - Tweede veulen van Ika geboren
16 dagen na haar broer werd eindelijk de tweede helft van de Ika-tweeling geboren.

Een merrieveulen deze keer, groot en langgelijnd. Verder lijkt ze onwaarschijnlijk veel op haar broertje Canik.
Haar naam: Canikook natuurlijk...
canikook

31/01/2012 - Veulen voor Ikantook

Op 31 januari werd via E.T. een veulen van Ika geboren. Het is een hengstenveulen met als vader Carrico. Zijn naam is Canik van Bost.

Op de geboorte van het tweede veulen is het voorlopig nog even wachten.

canik

26/09/2011 - Ikantook op het WK in Zangersheide

Afgelopen weekend nam er voor de allereerste keer een fokproduct van ons deel aan het WK voor jonge paarden in Zangersheide.

Ika was in de 1e kwalificatie foutloos, in de 2e kwalificatie maakte ze één foutje.
In de troosting op zaterdag was ze opnieuw foutloos.

wk

27/08/2011 - Oude liefde roest niet

In zijn jonge jaren was Giel gebeten door de eventing-microbe. Met Goei Gammin was hij als young rider succesvol. Met de start van Bost bleef er minder en minder tijd over om te gaan "crossen" en kwam er een eind aan zijn carrière... Voorlopig.
Want begin deze zomer kreeg hij de kans om een comeback te wagen. De liefde vlamde direct weer op. Met deelnames in Tongeren, Waregem, Genk, Arville, Diepenbeek, Durbuy, Nokere, Brugge enz. was onze zomer al goedgevuld.
Vooral met Figaro de Verby, bijgenaamd "Draakje", boekte hij al een aantal successen bij de Jonge Paarden.
En niet alleen Giel heeft de smaak terug te pakken. Ook Sofie zette bij het begin van het seizoen de eerste stapjes in de cross met haar Actif. En was ineens ook verkocht. Actif blijkt een geboren crosspaard, en heeft er ongelooflijk veel plezier in. Ondertussen starten ze in de L-reeks.  

Verslag van onze eventing-avonturen kan je volgen op Facebook

cross

07/08/2011 - Ika kampioen 6-jarigen WVUR

Ika staat sinds enkele maanden in training bij Vincent Lambrecht. Tijdens het ganse zomerseizoen bouwde hij haar langzaam op tot 1.20-1.30m niveau. Ze nam o.a. deel aan wedstrijden voor 6-jarigen binnen de WVUR, en de CSI** in Bonheiden, en was heel vaak geklasseerd.

Tijdens de finale van de WVUR haalde het duo weer maar eens de barrage. Een foutje op de laatste hindernis kostte hen de overwinning, maar resulteerde toch nog in een prachtige 3e plaats.
Ika won zo wel het eindklassement, met slechts 8 deelnames op 11 wedstrijden. Een heel mooi resultaat...

Eindstand Jonge Paarden WVUR

Voor februari 2012 verwachten we van Ika trouwens twee embryo's, allebei van Carrico.

wvur

02/06/2011 - Eerste veulen voor Zuckerpuppe

Het eerste veulen van Zuckerpuppe is er: een mooi bruin merrieveulen met als vader Carrico. Haar naam is Darisse van Bost.
Twee weken te vroeg geboren, hadden we zo absoluut niet zien aankomen. 's Morgens stond ze gewoon bij de merrie. Alles is dus heel vlot verlopen, beter kunnen we het niet wensen.

darisse

18/08/2010 - Zuckerpuppe geprimeerd in Nettetal

Zuckerpuppe (Cassini II x La Zarras) is vandaag naar de Stuteneintragung van het Holsteiner Verband geweest in Nettetal, Duitsland.

Ze liet zich super zien aan de jury, wat resulteerde in lovende commentaar van de voorzitter, Dr. Thomas Nissen: hij noemde haar een moderne, grootramige en bloedgemaakte merrie, met veel actie en souplesse in haar bewegingen. Hij vermeldde ook speciaal haar afstamming, waardoor ze volgens hem bijzonder interessant was voor zowel sport als fokkerij.

Haar optreden werd beloond met een Bezirksprämie.

Zuckerpuppe is voor 2011 drachtig van Carrico.

nettetal

28/06/2010 - Veulen voor Ika

Tijdens één van de heetste dagen van het jaar heeft Ika haar eerste veulen op de wereld gezet. Om halfdrie 's nachts werden we gewekt door het birth alarm, en was het inderdaad zover. De geboorte ging vrij snel, maar was toch bijzonder zwaar voor de merrie.
Het veulen, een zwart hengstje, is vrij groot en struis. Hij lijkt als twee druppels water op zijn vader, Quintero la Silla. Veulen en merrie stellen het goed.

Zijn naam is Quinook van Bost. Een samensmelting van Quintero en Ikantook. En ook een beetje "ik win ook", wat we natuurlijk nu nog maar kunnen hopen.

Daarmee zijn alle vier de veulens geboren. Het zijn allemaal goede en vooral gezonde veulens, dus zijn we tevreden fokkers. En nu weer enkele jaren geduld oefenen tot ze hun kwaliteiten kunnen laten zien...

quinook

20/06/2010 - Veulen voor Actif

Na ons een week aan het lijntje te hebben gehouden, heeft Actif vrijdag 18 juni dan toch geveulend, om kwart voor vier in de namiddag. Alles ging heel snel: ze draaide ongeduldig rondjes in haar stal, en toen we tien minuten later opnieuw gingen kijken, kwamen de hoefjes al tevoorschijn. Nog eens tien minuten later was haar veulen al geboren. Het veulentje stond met een beetje hulp snel recht en dronk vlot.
Het is een vos merrieveulen, van de hengst Catoki. Ze is niet spectaculair groot, maar heeft wel enorm lange benen. Ze is heel bloedgemaakt, met een hoofdje als van een Arabier.
Op de wei toont ze zich een waardige dochter van haar moeder: ze is al minstens even actief...
Haar naam is Canaille van Bost.

canaille

05/06/2010 - Veulen voor Charmante

We zijn halfweg: ons tweede veulen is vrijdagnacht geboren. Het was het eerste veulen voor Charmante, maar zoals bij alle merries uit haar familie lijkt veulenen "piece of cake". Om halftwaalf niets te zien, om halfeen lag haar eerstgeborene bij haar.

Het is een hengstveulen van de volbloed Esteban XX. Zijn kleur is wat onverwacht: een vos! Dat hadden we nog niet gehad uit die moederlijn.
Het is een groot veulen, enorm hoogbenig en goed gebouwd. Hij stond heel snel recht, ook drinken was geen enkel probleem.
We zijn dus weer gelukkig met deze nieuwste aanwinst!

Zijn naam is Estremo van Bost.

estremo

20/05/2010 - Veulen voor Watergate

Tijdens de nacht van 19 op 20 mei is ons eerste veulen van dit jaar geboren.

Watergate heeft ons compleet verrast. Niets wees erop dat het veulen al ging geboren worden. En donderdagochtend lag hij plots in de wei, een weekje te vroeg. De geboorte is blijkbaar heel vlot verlopen, zowel merrie als veulen stellen het prima.

Het is een mooi hengstenveulen, fris en alert. Hij heeft een bruingrijze kleur, dus er is veel kans dat hij schimmel wordt, net als vader Cachas.

Zijn naam is "Comme ça van Bost". Omdat hij er zomaar ineens en vanzelf was...

comme ca