Net zoals voor het paard is ook voor de ruiter een gedegen dressuurmatige basis een noodzakelijke voorwaarde. Correcte zit, evenwicht en balans, lichtheid en controle komen steeds weer terug, in iedere les, zowel voor dressuur als springen.

De lessen gebeuren met het eigen paard, en zijn individueel of in groepjes van maximum drie ruiters. Je kan bij ons terecht voor zowel dressuur- als springlessen.

Daarnaast organiseren we ook regelmatig:

- parcourstrainingen:
in groepjes van maximum drie personen leer je op een goede en verantwoorde manier parcours rijden. We beschikken daarvoor over al het nodige hindernismateriaal. We werken op verschillende niveaus, van de beginnende ruiter die nog nooit parcours heeft gereden, tot de gevorderde wedstrijdruiter.

- eventingstages:
in kleine groepjes, ook weer volgens niveau. Zowel wie eens wil proeven van de eventingsport en samen met zijn paard natuurlijke hindernissen wil leren kennen, als de wedstrijdgerichte ruiter komen aan hun trekken. De stages worden georganiseerd in het voor- en najaar en gaan door op verschillende locaties.

- gymnastiekspringen:
balkjes, lijntjes, sprongetjes op de volte... Verschillende oefeningen komen aan bod, de ene al wat moeilijker dan de andere. Interessant voor de ruiter om balans en houding op de sprong te verbeteren, interessant voor het paard om springtechniek, evenwicht en alertheid te verbeteren.